HET OPMETEN VAN DE HOND

Het is heel belangrijk om de hond op een juiste manier te meten voor een tuig of een halsband. Voor de beste resultaten raden we aan een centimeter of een touwtje te gebruiken. Wanneer je een touwtje gebruikt, markeer de meting op de touwtje en let dit naast een liniaal. Zorg ervoor dat de hond op alle 4 de poten staat en voer de meting meerdere keren uit om er zeker van de te zijn dat je de juiste maat hebt. Het meten moet aansluitend en niet strak zijn, er moet ook ruimte overblijven voor enige beweging

Opmeten voor een Halsband

Onze halsbanden hebben een afmetingsbereik, bijvoorbeeld Large past voor een nekomvang tussen de 48cm en 55cm. Deze afmetingen zijn de binnenomtrek van de gesloten halsband zoals het op de hond zou worden gedragen. Dit bereik is het bereik van de nek omvang van de hond van het eerste gat naar het laatste gaatje. Als de hond erg jong is en nog steeds groeit, raden we aan een halsband te kopen die op de kleinste gaatje past zodat er ruimte overblijft om te groeien.

Volwassen honden

Als de hond volwassen en volgroeid is, raden wij aan een halsband te kopen waarbij de nek omvang enigzins in het midden valt om gewichtstoename of expansie bij hitte mogelijk te maken. Bijvoorbeeld als de honden nek 51 cm in omtrek is - is het het beste om een halsband te kiezen geschikt voor een nek omvang van 48 cm tot 55 cm, wat betekent dat de halsband op een van de middelste gaatje past, met ruimte voor aanpassing.

Hier enkele tips voor het opmeten van de hond

  • Er moeten nog 2 vingers tussen de halsband en de nek passen
  • De halsband moet niet dusdanig straks zitten dat dit niet meer past
  • De meest brede halsband die we hebben is 7 cm breed, hou er rekening mee dat de nek van de hond lang genoeg is om dit te dragen.
  • Bij het opmeten voor een hondenhalsband moet je ervoor zorgen dat de halsband niet op het laatste gaatje zit. 
  • Heb je twijfels over de maat? Mail ons dan gerust voor advies, wij zullen binnen 1 werkdag antwoorden.

Belangrijk:

Gebruik geen maten van andere merken honden halsbanden om te vergelijken met onze halsbanden, onze halsbanden beschikken over een zachte vulling in de band waardoor de kleiner vallen dan eventuele andere merken.

dog-collar-sizing4.jpg

Opmeten voor een Tuig

Er zijn 2 afmetingen nodig voor een tuig.

  • 1. Borst / schouder: Meet de hond om zijn nek vanaf de bovenkant van zijn borstbeen helemaal rond.
  • 2. Borstomtrek: Dit is de meest BELANGRIJKE meting. Meet de hond rondom de borst (zie nummer 2 hieronder) achter de voorpoten. Harnassen zijn uitsluitend bedoeld om met de hond te wandelen onder toezicht.
measuring-harness.jpg
Subscribe